Fanqingxiao
Image default
Business / Transportation and Logistics

Wat zijn codeersystemen?

Codeersystemen zijn van groot belang voor bedrijven, ze zorgen ervoor dat de producten die het bedrijf produceert, getraceerd en herkend kunnen worden doorheen heel het bedrijf, maar ook door latere schakels in de verkoopketen zoals de retailer of een opslagplaats. Door een codeersysteem is de nodige informatie op alle plaatsen en op elk moment beschikbaar. Een codeersysteem zorgt er zo voor dat bedrijfsprocessen veel soepeler kunnen verlopen. Zo zorgt het systeem er bijvoorbeeld voor dat er veel minder verspillingen zijn binnen het bedrijf wat leidt tot een besparing van kosten. Want de flow waarmee goederen binnen een bedrijf doorgaan krijgt zo een duidelijk systeem waardoor er ontdekt kan worden wat efficiënter kan.

Een van de meest bekende voorbeelden van codering is de barcode. Barcodes worden in winkels en magazijnen gebruikt om goederen te scannen, zo is elk producte op elk moment herkenbaar: waar het ligt, productspecificaties, de prijs… Zo zorgen barcodes dat de werking in de winkel soepel verloopt. De barcodes worden bij binnenkomst in de winkel gescand, zo is een handmatige telling niet meer nodig. Bij verkoop of terugzending worden ze ook gescand, zo is het altijd mogelijk te weten hoeveel voorraad er nog is.

Coderen wordt vaak gedaan met een continuous inkjet printer, dat is een printer speciaal voor codering van een grote variatie aan producten. De printer kan zeer nauwkeurig code’s en logo’s printen en dat op allerlei materialen zoals plastic, glas of metaal. De printers hebben ook een hele hoge printsnelheid zodat er geen overbodig tijdverlies is aan coderen. Voor producten die bestand moeten zijn tegen hardere omstandigheden wordt er een hot foil printer aangeraden. Deze printer garandeert dat de code veeg- en krasvast is, zo blijft de code intact ongeacht de omstandigheden. Bij deze printers is er ook geen droogtijd nodig, zo kunnen de producten meteen verder verwerkt worden.

http://www.kba-metronic.com/