Fanqingxiao
Image default
Business / Transportation and Logistics

Wat is het verschil tussen de HP Latex printer en een eco-solvent printer?

De HP Latex printer is niet alleen milieuvriendelijker, maar ook gebruiksvriendelijker. Beter nog, latex prints kunnen nu worden gebruikt in een veel breder scala van toepassingen, zoals behang, zachte bewegwijzering, enz.

De HP Latex printer wint aan marktaandeel

Steeds meer commerciële drukkerijen doen een beroep op de HP Latex printer, wat misschien wel verklaart waarom zoveel printercampagnes een directe vergelijking maken tussen eco-solvent en HP Latex printers. 

Bijzonder

Als één aspect een bijzondere indruk achterliet, dan is het wel de snelheid waarmee ‘eindproducten’ kunnen worden geproduceerd. Met de HP Latex printer heeft u het over hetzelfde aantal uren om prints te produceren als dat het dagen duurt om eco-solvent prints te produceren. Vier dagen kunnen niet concurreren met vier uur! Dus waarom de grote ongelijkheid? Hoe kan deze printer zoveel sneller zijn qua? Wat is er zo gebruiksvriendelijk aan deze machines dat ze zo populair maakt? Misschien is het makkelijker uit te leggen door middel van een directe vergelijking tussen beide soorten printers.

Ter vergelijking

Latex inkten zijn duurzaam en krasbestendig. Dit voorkomt dat u het langdurige en kostbare lamineerproces moet doorlopen. Als u voor een klant aan het drukken bent, is een snelle doorlooptijd een van de grootste garanties voor repeterende zaken – ‘levering op dezelfde dag’ is een enorme aantrekkingskracht voor lokale bedrijven, afgezien van de voor de hand liggende kwaliteit.

Het is niet nodig om bepaalde media te primeren. Rechtstreeks op doek printen is populair in de commerciële wereld. Wat HP Latex betreft, hoeft het doek niet eerst te worden verzegeld en kan het direct worden geprint. Voor eco-oplosbare inkten zullen deze in het doek opgaan als ze niet vooraf zijn verzegeld, wat een ander tijdrovend en kostbaar proces is. Het gamma materialen dat geschikt is voor HP Latex-druk omvat nu onder meer, maar is zeker niet beperkt tot, papier, plastic, textiel, vinyl, behang, film en canvas.

Gebruiksvriendelijk’ strekt zich ook uit tot het onderhoud van HP Latex printers. In tegenstelling tot hun eco-solvent tegenhangers, HP Latex printers hebben een ingebouwde en automatische zelfreinigende systeem dat slechts af en toe een wijziging van de onderhoudscartridge vereist. Dit beperkt ook de ‘downtime’. De meeste eco-solvent printers hebben een dagelijks, wekelijks en maandelijks schoonmaak- en onderhoudsschema, dat ook niet automatisch is. Tijd is geld als het gaat om man- of vrouwuren!