Fanqingxiao
Image default
Business / Transportation and Logistics

Vespa Sprint Sport VS Vespa S Sport

Wanneer je op zoek bent naar een kwalitatief hoogstaande scooter die er ook nog eens mooi uitziet wil je wellicht een Vespa S Sport kopen. Helaas is dit model niet meer verkrijgbaar. Gelukkig is er een waardige opvolger gekomen met de naam Vespa Sprint Sport. Wat zijn de verschillen tussen deze twee scooters en waarom zou je de Vespa S Sport kopen als de Vespa Sprint Sport ook verkrijgbaar is?

 

Vespa S Sport

Vespa heeft meestal enkele verschillende modellen die ze weer in diverse uitvoeringen op de markt brengen. De Vespa LX was het model dat ter gelegenheid van het zestig jarig bestaan van Vespa werd uitgebracht. Daarnaast was er de Vespa S, een sportievere uitvoering. De Vespa S Sport deed daar nog een schepje bovenop met meer sportieve details. Ondertussen zijn beide modellen vervangen en opgevolgd door de Vespa Primavera en de Vespa Sprint. Er is ook weer een Vespa Sprint Sport uitvoering gelanceerd. Is dit nieuwe model echt een vooruitgang of kun je beter een Vespa S Sport kopen?

 

Vespa Sprint Sport

Het nieuwe Sprint model heeft wat rondere vormen dan het oude Vespa S Sport model. Er is ook wat meer chroom te zien. Daarnaast heeft de Sprint Sport uitvoering een glas witte kleurstelling met zwart gespoten velgen en een rode streep. Het paneel is ook wat mooier geworden. Onder de kap zijn ook enkele wijzigingen doorgevoerd die een Vespa S kopen wellicht een minder goede keuze maakt. De remkabels zijn dit keer met gevlochten staaldraden uitgerust, net als bij de luxe Vespa 946 motorscooter. Ook heeft de Vespa Sprint Sport een elektronische kilometerteller die nauwkeuriger is dan bij het oude model. De USB aansluiting is een nieuwe feature die heel handig is om je mobieltje tijdens de rit van stroom te voorzien. Kortom, de Vespa Sprint Sport is een waardige opvolger geworden.

 

Een Vespa S Sport kopen kan alleen op de tweedehands markt. Als je die via een dealer tegenkomt voor een zacht prijsje met garantie kan dat een goede koop zijn. Toch biedt de nieuwe Vespa Sprint Sport een aantal zeer aantrekkelijke nieuwe features. Bekijk de specificaties van het nieuwe type direct in de webshop