Fanqingxiao
Image default
Business / Transportation and Logistics

Verstopping in uw gootsteen voorkomen? Lees dit artikel!

Het kan u een hoop tijd en soms ook geld schelen, wanneer u voorkomt dat uw gootsteen verstopt wordt. Een verstopping kan verschillende oorzaken hebben en het daarom belangrijk dat u weet hoe u elke oorzaak bij de kern aan moet pakken. Na het lezen van dit artikel zal u 99% zeker, geen last meer hebben van verstoppingen in uw gootsteen.

Belangrijkste oorzaak

Één van de meest voorkomende oorzaak van uw verstopping in uw gootsteen is het vaatwasblokje. Doordat mensen gebruik maken van de eco-stand op hun vaatwasser, kan het vaatwasblokje dat in de vaatwasser wordt gestopt niet goed oplossen en de vaatwasser zit aangesloten op de afvoer van de gootsteen. Het vaatwasblokje blijft dan hangen in de afvoer leiding van uw vaatwasser, waarna andere etensresten e.d. zich eraan gaan vast klampen.

Verhelpen

Omdat het blokje niet oplost door koud water is het belangrijk dat dit blokje wel in contact komt met heet (of kokend) water. Omdat uw vaatwasser in de meeste gevallen aangesloten is op de afvoer van uw gootsteen kunt u 1x in de paar weken kokend water in uw gootsteen laten lopen of de vaatwasser een keer niet op de eco-stand zetten.

Frituurvet

In sommige huishoudens laten mensen nog wel eens vet van een pan of soms zelf uit een frituurpan door de gootsteen weglopen. De kans dat u hierdoor een verstopping krijgt die moeilijk te verhelpen is, is heel groot. Breng u frituurvet daarom naar een depot bij u in de buurt en maak uw pannen schoon met uw keukenrol voordat deze de vaatwasser in gaat.

Wanneer u toch last heeft van een verstopping, kunt u altijd uw loodgieter inschakelen. Door de 24/7 service kan SAM Loodgieter leiden u 24 uur per dag, 7 dagen in de week helpen bij uw verstopping.