Fanqingxiao
Image default
Business / Transportation and Logistics

Scooter theorie

Als je graag je rijbewijs AM wilt halen is een logische eerste stap het behalen van je scooter theorie. Het aanvragen van je scooter theorie doe je online via de website van het CBR. Hoe dit aanvragen gaat en de kosten die er aan zijn verbonden lees je allemaal in dit artikel.

 

Het aanvragen van het scooter theorie examen

Het eerste wat je doet is zorgen dat je DigiD code hebt. Met deze inloggegevens log je namelijk in bij het CBR. Heb je geen DigiD code? Vraag deze dan gratis aan via de website van DigiD. Houd er wel rekening mee dat deze aanvraag tot wel vijf werkdagen kan duren. Als je dit hebt geregeld kan je jouw scooter theorie examen aanvragen.

 

Ga als eerste naar de site van het CBR en log in bij Mijn CBR met je DigiD gegevens. Klik daarna op examen reserveren, kies het juiste examen en volg de instructies op het scherm. Vervolgens dien je weer het voortuig in toe voeren, in welke taal je examen wilt doen en waar en wanneer je dit examen wilt doen. Ben je klaar met het invullen van alle gegevens? Dan is het nu tijd om te betalen via iDeal. Als je dit hebt afgerond krijg je via de mail een bevestiging.

 

De kosten van het scooter theorie examen

Wanneer je het scooter theorie examen gaat aanvragen krijg je twee opties: individueel of klassikaal. Het normale examen is het klassikale examen. Hiermee schrijf je je in voor een examen die 30 minuten en die je met een groep tegelijk maakt. Deze optie kost in 2019 €33,-. Heb je dyslexie of ben je bang dat 30 minuten te kort voor jou is, dan kan je extra tijd aanvragen, voor een meerprijs. Deze toeslag is €10,50 en als je een dyslexieverklaring hebt kun je deze toeslag binnen 14 dagen na het examen terugvragen.

 

Het individuele examen heeft een hogere prijs en is bedoeld voor mensen die het examen bijvoorbeeld niet in het Nederland of Engels kunnen maken of een cognitieve stoornis hebben zoals autisme, ernstige faalangst of zoiets dergelijks. Een individueel examen kost in 2019 €87,45. Wil je het examen in een andere taal dan Nederlands of Engels maken dan heb je een tolk nodig. Deze tolk dien je zelf te regelen via Tolkennet en kost €169. Het is verstandig om dit minimaal twee weken van tevoren te doen zodat je zeker weet dat je een tolk hebt. Als je een doventolk nodig hebt dan hoef je geen tolk via Tolkennet te regelen maar is een familielid ook goed.