Fanqingxiao
Image default
Travel

Glamping: de luxe van vakantie

Lange tijd waren er in Nederland twee groepen. De ene groep zoekt elke zomervakantie een fijne camping op. Voor hen draait vakantie om buiten zijn, de natuur beleven en wakker worden met het getjirp van de vogeltjes. De andere groep wil tijdens de vakantie lekker kunnen pamperen. Zij kozen voor de luxe en het comfort van een mooi hotel of een gezellige B&B.

Glamping, wat staat voor glamorous camping, is een nieuwe vorm van vakantie vieren. Glamping combineert het vrije-vogel-gevoel van kamperen met het comfort van een hotel. Het brengt de ogenschijnlijk onverenigbare werelden van kampeervakantie en hotelverblijf samen op een manier waar iedereen gelukkig van word.

Wat is er zo luxe aan glamping?

Als je hotels gewend bent, kan het zijn dat je je afvraagt wat er zo luxe kan zijn aan een verblijf op de camping. Laten we beginnen met de campings of vakantieparken waar je op verblijft: alleen het beste van het beste is goed genoeg. De door ons geselecteerde aanbieders bieden alle faciliteiten die je mag verwachten: een zwembad, restaurant, speeltuin en animatie voor de kinderen, wifi en nog veel meer.

Het is echter je accommodatie waar je pas echt enthousiast van wordt. Volledig ingericht, met heerlijke bedden, een eigen keukentje en in veel gevallen privé sanitair. Zelfs de meest eenvoudige glamping accommodatie, een ruime safariten, biedt meer gemak en comfort dan je in veel hotelketens mag verwachten. Je kunt ook kiezen voor een lodge, een tiny house of een van de unieke glamping accommodaties.

Wat is er zo vrij aan glamping?

Ben jij een echte kampeerder? Dan is het misschien even wennen. Maar als je ’s ochtends eenmaal wakker bent geworden (zonder de stramme spieren die je op je slaapmatje altijd had) en verse koffie hebt gezet met je espresso automaat, wil je niet meer anders. Je hebt namelijk álles wat je zo geweldig vindt aan kamperen. Maar dan op een prettigere wijze.

Kies je glamping

Ben je klaar om iets nieuws te proberen? Met glamping gaat er een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden voor je open. Ga naar glampings.com en ontdek zelf wat er allemaal mogelijk is.