Fanqingxiao
Image default
Business / Transportation and Logistics

Doelen van een intercomsysteem

Iedereen weet inmiddels wel wat een intercomsysteem is. We zien het veel terug bij bedrijfspanden, appartementencomplexen, maar ook in luxere huizen. Maar wat zijn nou eigenlijk de doelen van zo’n intercomsysteem. In de eerste plaats is het identificeren. Maar daarnaast gaat het natuurlijk om het garanderen van de veiligheid. Er zijn twee soorten intercombeveiliging die ieder voor en nadelen hebben. Wilt u direct zelf beoordelen welk intercomsysteem voor u geschikt is? Schakel de experts van Arend Beveiliging in!

 

Identificeren met intercom

De hoofdtaak van een intercomsysteem is natuurlijk het identificeren van wie er voor uw deur staat. Door hierachter te komen, kunt u met zekerheid zeggen of deze persoon binnen mag komen of niet. Wanneer u kiest voor een audio systeem, heeft u minder zekerheid wie er is, omdat u alleen mondeling confirmatie kan krijgen. In een situatie waar u dus doorgaans alleen bekenden over de vloer krijgt, is dit voldoende, maar anders is een video systeem geen overbodige luxe.

 

Intercomsystemen voor veiligheid

Intercomsystemen hebben hiermee als uiteindelijke doel dat ze uw veiligheid garanderen. Dit kan gedaan worden door deze identificatie goed uit te voeren. Om uw veiligheid met zekerheid te garanderen, zou ik aanraden een video intercom te installeren. Met name bij bedrijfspanden proberen vaak criminelen binnen te dringen die zich voordoen als iemand anders. Wanneer u een intercomsysteem hebt, loopt u geen risico dat u overvallen wordt, omdat u de persoon buiten kunt laten staan.

 

Soorten intercombeveiliging

De soorten intercomsystemen zijn onder te verdelen in twee hoofdcategorieën: Audio en Video. De audio-gebaseerde intercombeveiliging heeft als voordeel dat het een stuk goedkoper is dan de video intercoms. Dit is echter wel een risico, omdat de veiligheid hierdoor een stuk slechter is. De video-gebaseerde beveiliging komt steeds vaker voor tegenwoordig en deze wordt doorgaans ook gekozen. Daarnaast zijn er verschillende vormen intercoms die aan te sluiten zijn op grotere appartementencomplexen met honderden nummers, maar er zijn ook intercoms die slechts één of enkele connecties kunnen maken. Dit is praktisch voor kleinere panden én villa’s. Voor alle soorten intercomsystemen die u kan wensen en advies over veiligheid op maat, gaat u naar Arend Beveiliging!

 

https://arendbeveiliging.nl/