Fanqingxiao
Image default
Business

De benodigde voorbereidingen van koel vrachtvervoer

Er komt veel kijken bij succesvolle verzending van gekoelde vracht. Wanneer producten kunnen bederven of beschadigen door temperatuurwisselingen, dan is het van essentieel belang om de juiste procedures uit voeren vóór het laden. Denk hierbij aan de juiste verpakking, palletisering, en belading van het product. In dit artikel nemen we de belangrijkste aspecten met je door. 

De verzending voorzien van de juiste verpakking

Of het nu gaat om een cool container voor luchtvrachtvervoer of een gekoelde omgeving in een vrachtwagen, in beide gevallen is het van belang om het product te voorzien van de juiste verpakking. 

De meeste koude producten worden in gesloten verpakking  gedaan, zodat de temperatuur stabiel gehouden kan worden. Terwijl sommige vrachten worden verpakt om de kou vast te houden, worden andere producten verpakt om te voorkomen dat ze bevriezen. Als je het product binnen een bepaald temperatuurbereik wilt houden, dan is het belangrijk om te controleren dat de vrachtomgeving vóór het laden zich al binnen het temperatuurbereik bevindt of geïsoleerd is tegen de vereiste temperaturen. 

 

Om accidentele bevriezing te voorkomen, kunnen pallets worden omwikkeld met thermische beschermhoezen of verzendingsdekens. Deze zorgen ervoor dat de externe temperaturen de verpakking van de vracht niet kunnen binnendringen. Op deze manier kan het product op een constante temperatuur worden gehouden. 

Het correct palletiseren van de vracht

Ook bij gekoelde vracht is het uiteraard van belang om het correct te palletiseren. Dit gebeurt aan de hand van het netjes stapelen van dozen of zakken op pallets, zodat er wordt gezorgd dat de vracht zo efficiënt mogelijk wordt  vervoerd. Tegenwoordig gebeurt het voorbereiden van zendingen steeds meer aan de hand van automatisering en robotica, hoewel een menselijke aanpak in veel gevallen nog altijd onmisbaar is. 

 

Bij het handmatig plaatsen van producten op pallets, zorg ervoor dat je je houdt aan de volgende tips: 

 

  • Laat pallets niet overhangen

  • Maak gebruik van krimpfolie of spanband voor alle ladingen op elke pallet

  • Zorg ervoor dat de zwaarste dozen onderaan worden geplaatst 

  • Laat geen holtes of ruimtes over tussen producten

 

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner op het gebied van logistieke oplossingen? Neem dan een kijkje op broekmanlogistics.com/en/home voor meer informatie. 

De zending klaarzetten

Wanneer het vrachtvervoer arriveert, dan is het belangrijk dat de producten al klaar staan om ingeladen te worden. Zorg ervoor dat jouw zendingen op de juiste manier worden gestapeld, zodat de laadtijd tot een minimum kan worden beperkt. Op deze manier kan je voorkomen dat producten bederven of een andere vorm van schade ondergaat. Timing is immers van vitaal belang, helemaal tijdens de zomermaanden, wanneer de blootstelling aan de hitte groter is.