Fanqingxiao
Image default
Business / Transportation and Logistics

BTC Riva Lux of Grande Retro

Als je op zoek bent naar een leuke budget scooter en je twijfelt tussen een BTC Riva I, een BTC Riva II, een BTC Riva I Sport of een BTC Riva Lux gaan we de keuze nog ingewikkelder maken. Jazeker, er zijn meer merken en modellen met dezelfde retro uitstraling en vrijwel gelijke specificaties die soms goedkoper zijn, en soms ook duurder. Ken jij IVA, Grande Retro, Turbho en Sym? Lees verder en je ziet dat er naast een budget scooter als de BTC Riva Lux nog veel meer keuze is!

 

BTC Riva Lux

In de BTC lijn kom je veel modellen tegen zoals 1 en 2, BTC Riva Lux of een Grande Retro. Die laatste naam kom je ook weer tegen bij andere merken, er is een VOM Grande Retro bijvoorbeeld, of gewoon een Grande Retro zonder bijnaam. Hoe komt het dat deze modellen dezelfde naam hebben, is een BTC Riva Lux ook niet origineel?

 

Alles uit Italië

Alle retro scooters lijken uit Italië te komen, BTC Riva Lux klinkt al een beetje mediterraan, en wat dacht je van een “Bella” of een “Milano” of een “Roma”? Het klinkt allemaal heel Italiaans maar eigenlijk komen al deze scooters uit China. Het zijn budget kopieën van Vespa scooters zoals de Primavera en de Sprint. Omdat ze in prijs en kwaliteit zover uit elkaar liggen ten opzichte van Vespa worden scooters als de BTC Riva Lux toegestaan, je kunt vele “nep” merken en types kopen.

 

Veel budget keuzes

Pin je niet direct vast een BTC Riva Lux of een Grande Retro, vergelijk de afzonderlijke budget selectie en je ziet toch subtiele verschillen. Andere kleuren, een windscherm, sierbeugel of gewoon de lage prijs. Kijk en vergelijk, bezoek een webshop die meerdere merken levert en daarnaast ook middenklasse merken zoals Sym, en uiteraard de topper; Vespa.