Fanqingxiao
Image default
Offers

Alles wat je moet weten over collageen!

Al op ons 25e levensjaar begint het verouderingsproces, dat komt grotendeels doordat ons lichaam minder collageen aanmaakt. Kort gezegd is collageen het geen dat zorgt voor de elasticiteit van onze huid, geeft het kracht aan onze nagels, botten en haren en biedt het structuur aan bijvoorbeeld spieren en pezen. Gelukkig is er een manier waarop je ook na je 25e toch nog voldoende collageen binnen kan krijgen en daar vertellen we je in deze blog meer over. 

 

Wat is collageen nou eigenlijk?

Collageen is een eiwit dat je lichaam zelf aanmaakt. Collageen valt te onderscheiden in twee soorten, namelijk: gehydrolyseerd collageen en niet-gehydrolyseerd collageen. Van al het collageen wat er in een menselijk lichaam zit, is zo’n 90% gehydrolyseerd. Dat type komt vooral voor in bijvoorbeeld botweefsel, bloedvaten, spieren, gewrichten en pezen. De andere 10% is dus niet-gehydrolyseerd collageen en dat vind je dan weer voornamelijk in kraakbeen. 

 

Collageen voor je huid

Zoals we eerder benoemde wordt het proces van de aanmaak van collageen als vanaf je 25e vertraagd. Dat zorgt ervoor dat de huid minder elastisch wordt en daardoor ontstaan er vaak rimpels en fijne lijntjes. Veel mensen kiezen er dan ook voor om collageen poeder of supplementen in te nemen om dit proces tegen te gaan. Vooral gehydrolyseerd collageen is goed voor de huidherstel en heeft een zeer effectieve werking om huidveroudering tegen te gaan. 

 

Op zoek naar de beste collageen supplementen? 

Ben je na het lezen van deze blog nou helemaal overtuigd over het effect van collageen poeder en supplementen? Neem dan vooral eens een kijkje op de website van Superfoodies. Zij verkopen verschillende producten met natuurlijke collageen. Ideaal dus voor onder andere jouw huid, botten en nog veel meer! Mocht je toch nog vragen hebben, kun je gerust contact opnemen met de klantenservice!

 

https://superfoodies.nl/